Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető »»» Regisztráció »»»
Reg
Cserebere.info matrica, kártya, Stikeez, bábu, korong, palack, stb. Panini, Chipicao, Lidl, Tesco, CBA, Spar, stb. Cserélj, hogy a gyűjtemény teljes legyen!Rejtvény

Ha először fejtesz itt skandináv keresztrejtvényt, feltétlenül olvasd el a súgót, itt minden fontos információt megtalálsz a kezeléssel kapcsolatban. Ha később van szükséged rá, a rejtvény alatt található Súgó feliratra kattinva is behozhatod. Ha kérdésed, észrevételed van itt üzenthetsz nekünk.

Aktiváláshoz kattints a rejtvény egyik, üres négyzetébe!

Ha nem működik az új verzió és szeretnéd visszakapcsolni a régit, itt válthatsz vissza a régi, ablakos verzióra

Cím:
A virágok titkos nyelve
Típus:
Skandináv keresztrejtvény
Ismertető:
A virágokhoz már több ezer évvel ezelőtt szimbolikus jelentés kapcsolódott: a Bibliában, a görög és római mitológiában, az óegyiptomi írásokban és kora keleti történetekben is egyértelmű utalásokat találunk a virágok kódolt üzeneteiről. Költők, zeneszerzők és festők is szimbólumként használták a virágokat alkotásaikban, a népi hímzések, a népdalok, a népmesék, a balladák virágmotívumai is mind-mind fontos üzenetet hordoznak.
A virágok titkos nyelve azokból az érzésekből, asszociációkból, kommunikációs lehetőségekből alakult ki, amelyek az emberi lélekben keletkeztek a virágok hatására, és hosszú időn keresztül csak a keleti kultúrában, ill. a néphagyományban volt ismert. Az európai polgári körökbe a XVIII. század elején jutott el, amikor egy nemes angol hölgy Keleten járt és nő létére bebocsátást nyert egy hárembe, ahol a virágok útján kommunikáltak egymással. Az 1763-ban megjelent írásával „virágoztatta” fel a virágok ajándékozását Európában.
A rejtvény minden sora ugyanarról a virágról szól. Az 1. sorból kiderül mi a neve, a 2. fősorból megtudható, hogy milyen kifejezéssel illetik ezt a virágot és végül, a harmadikban az olvasható, hogy minek a szimbóluma ez a virág.
Megfejtés: