Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető »»» Regisztráció »»»
Reg
Cserebere.info matrica, kártya, Stikeez, bábu, korong, palack, stb. Panini, Chipicao, Lidl, Tesco, CBA, Spar, stb. Cserélj, hogy a gyűjtemény teljes legyen!Rejtvény

Ha először fejtesz itt szókereső rejtvényt, feltétlenül olvasd el a súgót, itt minden fontos információt megtalálsz a kezeléssel kapcsolatban. Ha később van szükséged rá, a rejtvény alatt található Súgó feliratra kattinva is behozhatod. Ha kérdésed, észrevételed van itt üzenthetsz nekünk.

Aktiváláshoz kattints a rejtvény egyik, üres négyzetébe!

Cím:
Japán - a különlegességek országa
Típus:
Szókereső
Ismertető:
Bízvást mondhatjuk, hogy Japán a Föld egyik legkülönlegesebb országa. A japánok Nippon-nak (vagy Nihon-nak) nevezik a hazájukat: ami egészen pontosan annyit tesz, hogy „ahonnan a Nap ered”. Ennek a költőibb fordítása a jól ísmert „Felkelő Nap országa” elnevezés. Jól szimbolizálja ezt a zászlója, egy fehér téglapban lévő bíborvörös kör, és a címere, amely valójában egy aranysárga színű krizantém-csillag.
A világon a legtöbb (szám szerint 6852) szigetből álló állam, és a legnépesebb várostömörülés is itt található (Tokió és agglomerációja 38 millió lakossal). Minden bizonnyal az egyetlen ország a Földön, amelynek területén több mint 200 évig béke volt – Japán elzárkózása a külvilágtól - 1639-1854 között. Ezalatt felvirágzott a japán művészet és kultúra. Japán (sőt, 1998-ig a világ) legnagyobb fatemplomában - Nara városának határában - található az a 16 méter magas bronz Buddha szobor, amelyet 752-ben avattak fel.
És ne felejtsük el megemlíteni a japánok – szó szerint az egekig kiemelkedő szimbólumát - az istenek hófödte lakhelyét (ha sikerül minden szót kihúzni a rejtvényábrában, a rejtvény felső felében megmaradt betűkből áll össze); valamint a gyönyörű régi fővárost, amelyet a 8. század végén a kínai feng shui alapján alkottak meg (a rejtvény alsó felében le nem húzott betűk). (bg)
 1. ELNEVEZÉS
 2. SZIGET
 3. ISTEN
 4. TOKIÓ
 5. EGYETLEN
 6. FELKELŐ
 7. KÜLVILÁG
 8. EZALATT
 9. LAKOS
 10. ERED
 11. FATEMPLOM
 12. KRIZANTÉM
 13. SZOBOR
 14. KÍNA
 15. BRONZ
 16. FÖLD
 17. CÍMER
 18. ÁLLAM
 19. TÉGLALAP
 20. JAPÁN
 21. SZÍN
 22. FEHÉR
 23. RÉGI
 24. NAP
 25. KÖR
 26. ZÁSZLÓ
 27. HAZA
Megfejtés: