Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető »»» Regisztráció »»»
Reg
Cserebere.info matrica, kártya, Stikeez, bábu, korong, palack, stb. Panini, Chipicao, Lidl, Tesco, CBA, Spar, stb. Cserélj, hogy a gyűjtemény teljes legyen!Rejtvény

Ha először fejtesz itt skandináv keresztrejtvényt, feltétlenül olvasd el a súgót, itt minden fontos információt megtalálsz a kezeléssel kapcsolatban. Ha később van szükséged rá, a rejtvény alatt található Súgó feliratra kattinva is behozhatod. Ha kérdésed, észrevételed van itt üzenthetsz nekünk.

Aktiváláshoz kattints a rejtvény egyik, üres négyzetébe!

Ha nem működik az új verzió és szeretnéd visszakapcsolni a régit, itt válthatsz vissza a régi, ablakos verzióra

Cím:
Népies szólások, közmondások és életbölcsességek enciklopédiája - TINTA Könyvkiadó
Típus:
Skandináv keresztrejtvény
Ismertető:
Anyanyelvünk ‒ nemzeti kultúránk legfőbb hordozója ‒ igen gazdag a több évszázados élettapasztalatokat magába sűrítő népies szólásokban, közmondásokban.
A Népies szólások, közmondások és életbölcsességek enciklopédiája 8250 örök érvényű igazságot tartalmaz szótárszerű elrendezésben.
Az Enciklopédiában csúfolókat, szitkozódásokat, átkokat és időjárási regulákat is találunk.
A szólások vidéki élet sok-sok területéről vallanak: állat- és növényvilág, állattartás, betegség, étkezés, foglalkozás, földművelés, gazdasági élet, gyógyítás, házasság, játék, kereskedelem, öltözködés, ősi mesterségek és ünnepek.
A TINTA Könyvkiadó ajánlja ezt a kézikönyvet mindazoknak, akik kíváncsiak az őseink változatos nyelven megfogalmazott, több száz éves, homályba vésző eredetű, máig érvényes útmutatásaira.
A rejtvény megfejtése egy almával kapcsolatos kevésbé ismeretes közmondás.
Népies szólások, közmondások és életbölcsességek enciklopédiája
Megfejtés: